default-logo
03
MAJ
2020

Održan online koncert učenika Paralelne muzičke škole

Posted By :
Comments : 0

Jučer je u organizaciji naše Paralelne muzičke škole održan online koncert. I pored određenih tehničkih problema prilikom emitovanja koje je imala Radio Gračanica koncert je ocijenjen izuzetno uspješnim. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo rukovodstvu BKC-a na saradnji.

Bez obzira na izolaciju, učenici su vrijedno vježbali putem različitih platformi uz pomoć svojih nastavnika i pripremili koncert koji su posvetiti svojim vršnjacima – djeci oboljeloj od koronavirusa u BiH i svijetu. Takođe, koncert je bio posvećen i djeci koja se nalaze u izolaciji. Kroz magičnu muziku: Bacha, Haydna, Mocarta, Betovena, Sopena, Burgmilera i drugih slavnih kompozitora učenici su ispisali ljepšu stranu života i poslali univerzalne poruke mira, ljubavi, tolerancije i razumijevanja koje su nam svima potrebne više nego ikada.

„Rekao bih da su ovo konkretni ishodi i rezultati online nastave. U pripremu i realizaciju koncerta uložen je ogroman trud učenika, roditelja, nastavnika i menadžmenta škole. Ovo je jedno novo iskustvo za učenike i nastavnike. Zahvaljujem se učenicima i nastavnicima koji su učestvovali u pripremi i izvedbi koncerta“, kazao je direktor škole Miralem Mejremić.

Na online koncertu nastupili su učenici od prvog do šestog razreda Paralelne muzičke škole u klasama: Dženane Subašić, Amre Selimović, Jasenke Ahmetašević, Nine Majdančić, Kenana Mujačića, Harisa Horozića, Džana Derviševića, Alme Kurtić, Mirzete Sakan, Mirze Hadžajlića, Harisa Tahirovića i Ahmeda Likića.

Prema reakcijama publike koja je pratila koncert putem Facebooka možemo biti zadovoljni. Na adresu škole pristigao je veliki broj čestitki.

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *