default-logo
13
JUN
2019

Održan Godišnji koncert učenika Muzičke škole

Posted By :
Comments : 0

Danas je u sali Muzičke škole održan Godišnji koncert učenika. Direktor škole Miralem Mejremić koji je bio službeno odsutan, u svojoj poruci učenicima, pored pozdrava i čestitke naglasio je:

“Čestitam vam za rezultate koje su naši učenici i nastavnici postigli u toku ove školske godine, a posebno za rezultate ostvarene na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Čestitke upućujem svim učenicima takmičarima, nastavnicima mentorima i roditeljima koji su nam bili velika podrška.”

Posebnu čestitku direktor je uputio Sari Humić, učenici generacije za školsku 2018/2019. godinu, a koja je završila klavir u klasi prof. Azemine Zajimović. Njoj će nešto kasnije biti uručena diploma i jedan skromni poklon u ime kolektiva Muzičke škole. Čestitke je uputio i gradonačelnik Nusret Helić koji je bio odsutan zbog ranije preuzetih obaveza.

Na koncertu su nastupili najuspješniji učenici u klasama Azemine Zajimović, Dženane Subašić, Amre Selimović, Rijada Mazalovića, Harisa Horozića, Alme Kurtić i Mirzete Sakan, a koji su osvajali prve, druge i treće nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima, a Bach, Haydn, Schmitz, Diabelli, Chopin, Brahms, Dyens, Hačeturijan su kompozitori čija djela su učenici izvodili.

Na koncertu je nastupio i Ahmed Likić, učenik četvrtog razreda Srednje muzičke škole “Čestimir Dušek” Tuzla, a u klasi prof. Elvisa Sivčevića.

Fotografije sa koncerta možete pogledati ovdje.

 

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *