default-logo
17
MAR
2020

Informacija za učenike i roditelje: Od ponedjeljka starta testna online nastava

Posted By :
Comments : 0

Dragi učenici i roditelji,

U ovo teško vrijeme bitno je da svako od nas pokaže odgovornost i da se ponaša u skladu sa uputama koje dobijamo od stručnih službi. Važno je shvatiti da učenici nisu na raspustu niti nekom kratkom odmoru. Stoga, molimo vas da svi zajedno doprinesemo borbi protiv virusa koji hara svijetom, a to ćemo najbolje uraditi kućnom izolacijom kojom ćemo spriječiti širenje zaraze te ukloniti mogućnost da neko nas zarazi. Bitno je vijesti pratiti i čitati sa relevantnih i pouzdanih medija, a ne od nekih fake portala i kvazistručnjaka.

Isto tako, naši učenici su dobili zadatke na kojima trebaju raditi. U međuvremenu naši nastavnici vrijedno rade na pripremi novih zadataka kako bi ovaj period do startanja online nastave dočekali što spremnije.

Stoga vas molimo da pratite našu web i facebook stranicu preko kojih ćemo sa vama dijeliti sadržaje i informacije o predstojećim obavezama koje su pred nama. Nadamo se da ćete ozbiljno i odgovorno shvatiti svoje obaveze i da ćete na odgovarajući način pristupiti svim svojim zadacima i zajedno s nama, uspješno prevazići trenutnu situaciju.

Napominjemo da po odluci Ministarstva obrazovanja i nauke TK od ponedjeljka, 23.3. starta testna online nastava za učenike osnovnih i srednjih škola. Sva uputstva o testnoj online nastavi učenici će dobiti od svojih razrednika.

Danas je urađena dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija centralne, Muzičke kao i područne škole u Babićima. Sve navedeno uradila je firma Multi Lab iz Tuzle. I na ovaj način doprinosimo borbi protiv virusa.

 

Direktor škole:

Miralem Mejremić

 

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *