default-logo
01
SEP
2019

Čestitka direktora škole “Hasan Kikić” povodom početka nove školske godine

Posted By :
Comments : 0

Dragi učenici, nastavnici i roditelji, sretan vam početak školske godine.

Neka vam ljubav, razumijevanje, prijateljstvo, druženje, poštenje i međusobno uvažavanje budu važni predmeti isto kao matematika, informatika, biologija, historija, klavir, harmonika, gitara… Radujem se svakom vašem uspjehu, primjernom vladanju, svakoj dobroj ocjeni koju će školski dnevnici s ponosom čuvati. Veselit će me svako novo naučeno slovo, broj, napisan i izrecitovan stih, naučena i odsvirana nota, nacrtan šareni crtež ili uspješno riješeni matematički i informatički zadatak.

Želim da vam usvajanje novih znanja bude poput lijepog putovanja na kojem će vam tablica množenja i dijeljenja biti kao najljepša pjesma, muzika, književnost – nadahnuće a informatika najbolji prijatelj spreman da riješi svaki vaš problem. Posebno čestitam našim prvačićima koji, vjerujem, željno iščekuju prve časove u školskim klupama sa kojih će ponijeti najljepše uspomene kojih će se rado prisjećati.

Posebno čestitam roditeljima, sa željom da se ispune sva njihova očekivanja, te da se naša saradnja i timski rad nastave i u budućem periodu u interesu naše djece i učenika.

I na kraju, uvaženim kolegicama i kolegama želim sretan početak školske godine. Nadam se da ćemo se svi potruditi da budemo i ostanemo oni koji će u svaki mladi život utkati najljepšu i najsjajniju nit koja će im osvjetljavati ponekad i neizvijesne životne puteve. Nit koja nikada ne blijedi, a zove se odgoj i obrazovanje.

DIREKTOR ŠKOLE

Miralem Mejremić, prof.

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *